Huismeesters van Nederland – gastblog van Michiel Deiman

Ik ben Michiel Deiman, sociaal wijkbeheerder bij Stichting Woningbedrijf Velsen.

Onze gemeente Velsen is aangesloten bij digitaal platform Verbeterdebuurt. Is de gemeente waar jij werkt aangesloten bij Verbeterdebuurt, dan kun jij hier ook mee aan de slag. Ik zal je vertellen hoe ik het doe.
Een bewoner die een goed idee heeft voor de buurt vraag ik om dit op de kaart van Verbeterdebuurt te plaatsen. Andere buurtbewoners kunnen dan stemmen op dit idee. Als het idee meer dan 10 stemmen krijgt, kijkt het wijkteam of het idee uitgevoerd kan worden. Zorg dat je jouw corporatie vertegenwoordigt in het wijkteam. Ik maak zelf ook deel uit van het wijkteam, dus voor mij is dit de ideale manier om een bewonersinitiatief te starten. In samenwerking met de bewoners neem je de spilfunctie in, zo leid jij het proces in professionele banen en heb je succes net zoals ik. Zo kom jij regelmatig positief in de publiciteit, dat is dan weer goed voor alle huismeesters van Nederland. Het zijn juist deze leefbaarheidsacties waardoor je kunt bewijzen dat je in staat bent om met moderne middelen de maatschappelijk betrokken partners met elkaar te verbinden. Ik ben enthousiast over deze methode, moet je zelf ook maar eens proberen. @Verbeterdebuurt = Succes!