Verbeterdebuurt is supporter van NLSchoon

Heb jij je agenda al vrij gemaakt op zaterdag 25 maart? Mooi! Het is dan weer de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. Dat betekent handjes uit de mouwen, en samen zwerfafval sjouwen. Van buurman tot burgemeester en van collega tot kleuterklas: op de Landelijke Opschoondag gaat iedereen sámen aan de slag. Dat is hartstikke gezellig én je maakt je buurt afvalvrij. Wat wil je nog meer?

Bij Verbeterdebuurt komen dagelijks meldingen van zwerfafval binnen, uit heel het land. Wist je dat van alle problemen op Verbeterdebuurt ruim 20 procent over afval gaat? Een behoorlijk probleem dus. Laten we er samen voor zorgen dat er dat weekend geen melding meer van over is. Yes we can!

Enthousiast? Zo kan je meedoen:

1. Plaats voor 25 maart je ideeën op Verbeterdebuurt

Breng zoveel mogelijk zwerfafval in kaart samen met jouw buren. En meld leuke, goede ideeën aan die jouw buurt een boost kunnen geven. Dat kan heel handig met onze apps of op onze website.

2. Meld een schoonmaakactie aan

Door je schoonmaakactie aan te melden op NederlandSchoon, zet je jezelf deze Landelijke Opschoondag letterlijk op de kaart. Aanmelden kan in een paar klikken en is super simpel. Zodra je je actie hebt aangemeld, ontvang je van NLSchoon automatisch een gratis schoonmaakpakket met handschoenen en vuilniszakken. Ook stelt NederlandSchoon promotiematerialen beschikbaar.  Meld je actie hier aan

3. Nodig anderen uit om mee te doen

Het thema van de Landelijke Opschoondag is dit jaar ‘Eén buurt, één missie’. Nodig dus vrienden, buren en collega’s uit om zich ook bij jouw actie aan te melden en mee te doen. Twitter en Facbook mee met #opschoondag om nog meer helpende handjes te krijgen. Maak jij ook wat #zwerfies die dag?

Samen pakken we zwerfafval op én aan! We kijken er naar uit om te zien hoeveel impact onze gezamenlijke actie teweegbrengt.