Zo kiezen we de beste gemeente van 2018

Ben jij benieuwd hoe de beste gemeente van 2018 verkozen wordt? Wij geven je een kijkje achter de schermen!

De beste gemeente van het jaar, dat word je niet zomaar! Het begint natuurlijk met duidelijk communiceren. Wat gaat de gemeente doen, en binnen welk tijdsbestek? Daarna de beloofde actie uitvoeren én weer terugkoppelen. Het recept voor succes.

Hoe komen wij erachter welke gemeente dát het beste heeft gedaan? Dankzij jullie feedback. Elke keer als een melding afgesloten is, krijg je de kans om de afhandeling te beoordelen. Wat ging goed, en waar zitten nog wat verbeterpuntjes? Deze feedback gebruiken wij om te bepalen welke gemeenten zich kwalificeren.

Maar daar stopt het nog niet. Wij vinden het belangrijk dat er genoeg verschillende buurtverbeteraars hebben gestemd. En dat er in totaal ook genoeg feedback gegeven is. Allemaal om de vraag te beantwoorden: Geeft de gemeente een platform aan verschillende buurtverbeteraars om hun stem te laten horen?

Al deze factoren neemt de jury mee in haar beslissing. Voor 2018 heeft zij nog naar iets anders gekeken. Vooruitgang. Welke gemeente heeft zich het meest verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar?

De drie toppers van 2018 zijn, in willekeurige volgorde:

Heumen, Zwolle en Almere.

Binnenkort maken wij bekend welke gemeente deze keer de titel in de wacht sleept…