De #bestegemeente2018 is bekend!

260 gemeenten dongen mee naar de titel van #bestegemeente2018. Maar slechts één kan de absolute winnaar zijn. Wie hebben jullie naar de overwinning gestemd?

Laten we eens kijken naar de nummers 10 t/m 2 van dit jaar:

10. Nieuwkoop
9. Heemskerk
8. Eindhoven
7. Noordwijk
6. Alphen aan den Rijn
5. Emmen
4. Sint Anthonis
3. Zwolle
2. Almere

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! De complete top 10 scoort beter dan die van 2017, dus dat belooft wat voor 2019!

Onze nummer 2 van 2018 verdient speciale aandacht. Van een 7- in 2017 schiet zij omhoog naar een 8+ in 2018. Heel erg knap gedaan!

Dan is het nu tijd om bekend te maken welke gemeente op 1 staat. De oplettende buurtverbeteraar zal het nu wel weten. Inderdaad, gemeente Heumen heeft haar titel met succes verdedigd! Zij heeft een mooie 8,3 en is daar erg blij mee:

Maar de echte winnaars, dat zijn natuurlijk de buurtverbeteraars die met haar samen Heumen gezellig, schoon en veilig houden. Gemeente Heumen, zo laten de Heumense melders weten, reageert snel en komt met goede oplossingen.

Over ontstane gaten in een straat schrijft een buurtverbeteraar: Op zondagmiddag gemeld, op maandagochtend een mail ‘we gaan dit maken’ en een uur later was het al gerepareerd. Top!

Hoe belangrijk daadkrachtig handelen is, laat een andere buurtverbeteraar weten: Fijn dat er snel en adequaat gereageerd wordt. Erg belangrijk om zo de buurt prettig leefbaar te houden.


Hoe beoordelen wij een gemeente?
Verbeterdebuurt ontving dit jaar meer dan 23.000 keer feedback op de afhandeling van meldingen naar gemeenten, gemaakt door bijna 10.000 verschillende gebruikers. De gemiddelde behandeling werd dit jaar gewaardeerd met een 6,5. Iedere keer dat een gemeente een melding afhandelt, sturen wij de melder een verzoek om de afhandeling te beoordelen, en verwerken die beoordelingen tot een algemeen beeld van de service. Dit is een beoordeling op een schaal van 1 tot 5. Voor deze verkiezing hebben we de cijfers verdubbeld.
Buiten het gemiddeld aantal sterren dat een gemeente verzamelt, is ook de grootte van de gemeente, een minimum aantal beoordelingen, en het aantal unieke gebruikers belangrijk om je te kunnen kwalificeren.

Dit zijn de beoordelingen op een schaal van 1 tot 5 voor de verschillende categorieën landelijk (links) en voor Heumen (rechts).