Via Verbeterdebuurt kun je eenvoudig je probleem of idee over de openbare ruimte toevoegen. Wij sturen jouw probleem door naar de gemeente. Kijk hieronder voor een stappenplan voor het maken van een melding.

Hoe werkt het?
Wij hebben een website, een Android app en een iOS (iPhone/iPad/iPod) app. Als je weet via welk platform je een melding wilt maken, dan kan je hier kijken hoe je dat kan doen. Onze site is op desktops, laptops, smartphones, tablet en phablets te gebruiken.

Op de site

Het is het makkelijkst met een account, maar kan ook zonder. Heb je al een account? Log dan eerst in. Nog geen account? Aanmaken kan hier.

1. Klik op “melding maken” om een melding te maken. Kies nu voor een probleem (rode punaise) of een idee (geel lampje) door op één van die icoontjes te klikken.

Hoe maak ik een melding?

meldingsformulier
2. Na het klikken op één van de iconen krijg je het meldingsformulier te zien (in het voorbeeld rechts gaat het om een probleem).

3. Vind het juiste adres door in de zoekbalk het adres in te typen. Je kan ook op de kaart scrollen. Zoom in via de plus(+)knop en zoom uit met de min(-)knop.

4. Check of de punaise of het lampje op het juiste adres staat. Je kan nu nog slepen met het icoontje op het afgebakende kaartje. Of nogmaals het adres invullen in de balk.

5. Onderaan het kaartje vind je welk adres je nu hebt geselecteerd. Weer daaronder vind je de reguliere reactietermijn van de desbetreffende gemeente.

6. Vul nu het meldingsformulier in. Voeg eventueel een foto toe om de melding te verduidelijken. 

7. Vul jouw gegevens in. Ben je ingelogd of kan je meteen inloggen? Dan hoef je jouw persoonlijke gegevens niet in te vullen.

8. Klik op verzenden. Heb je geen Verbeterdebuurt-account? Dan moet de melding nog bevestigd worden via e-mail.

9. Tijd om te delen! Deel je melding op Twitter of Facebook en verzamel medestanders en stemmen!

 

In de apps: Android en iOS
1. Heb je nog geen account? Maak die dan eerst aan door op het meest rechtse knopje te drukken en vervolgens op ‘registreren’. Of ga hier naartoe. Vul jouw gegevens in en registreer.
registrerenFlag_of_Taliban_(original).svgregistreren

2. Ben je ingelogd? Dan kan je een melding maken. Druk op het tweede knopje (van links) en kies of je een probleem of idee wilt toevoegen.
melding makenFlag_of_Taliban_(original).svgoverzicht invullen melding

3. Zoek jouw locatie op de kaart en druk op selecteer of gereed. Probeer zo precies mogelijk te zijn door in te zoomen (door twee vingers tegen elkaar op het scherm te plaatsen en van elkaar af te bewegen). De locatie vind je daarna bovenaan jouw melding.

locatie

4. Probleem:
Kies de categorie die bij jouw probleem past en voeg eventueel een foto toe. Vul bij de omschrijving zo precies mogelijk in waar jouw probleem over gaat.

overzicht invullen melding

4. Idee:
Voeg een foto toe aan jouw idee en vul bij de omschrijving zo precies mogelijk in waar jouw idee over gaat. Bij ‘realisatie’ kan je invullen wat en wie nodig zijn om het idee te realiseren.

5. Druk op de ‘verstuur’-knop om jouw melding op de site te zetten. En direct het probleem naar de gemeente te versturen. Een idee wordt niet direct doorgezonden.
6. Tijd om te delen! Ga naar het derde knopje (van links) en klik op jouw melding. Klik op delen en deel je melding via social media, zo verzamel je medestanders en stemmen!

Op Verbeterdebuurt vind je natuurlijk ook alle meldingen die al gemaakt zijn. Vergeet daarom dus niet te stemmen op goede ideeën voor het verbeteren van jouw buurt of ga de dialoog aan met de gemeente en buurtbewoners in de reacties onder een melding.

Meer weten over Verbeterdebuurt? Klik hier voor meer informatie of kijk bij de FAQ.
Klik hier om een vraag te stellen aan Verbeterdebuurt. Wij helpen je graag verder!

1 Comment

  • Download de "verbeterdebuurt" app 16 mei 2018

    […] Sinds enige tijd is de app “Verbeterdebuurt” in werking. Een landelijk middel om klachten of ideeën in de wijk op een simpele wijze te melden bij de gemeente.  Je zoekt de app in de App-Store of Google Play, je meld je aan en zodra dat geregeld is is het mogelijk je bericht op een snelle manier te melden bij de gemeente. Meer informatie vind je op de website verbeterdebuurt.nl. […]

Comments are closed.