Burgers zijn erg betrokken bij hun directe omgeving toch weten niet alle burgers de juiste kanalen te vinden. We helpen die betrokkenheid door open te zijn en partijen te verbinden.

Sinds 2009 is Verbeterdebuurt het eerste en enige open data platform voor alle lokale overheden.  Met Verbeterdebuurt ontvang je als overheid digitaal meldingen en ideeën, integreer je meldingen in je uitvoerproces en verzorg je terugkoppeling over het hele proces.

Het platform wordt geroemd door onder andere de WRR en is meerdere malen onderscheiden, onder andere door ICE Amsterdam en SIDN.

Tot 80% digitaal

Digitale meldingen zijn efficienter om te verwerken en te behandelen. De gemeente Lisse gebruikt Verbeterdebuurt als integraal systeem en ontvangt rond de 80% digitaal. Voor een kleine gemeente is dat een besparing van duizenden euro’s per jaar. Omdat Verbeterdebuurt altijd precieze locaties doorgeeft en waar mogelijk een foto van het incident, is de kwaliteit van haar meldingen hoog. De gemeente Alkmaar geeft bijvoorbeeld aan dat hen dit extra controles bespaart.

Op alle platformen

Verbeterdebuurt werkt op web, app en social. Door de kanalen voor meerdere gemeentes tegelijk vorm te geven en te onderhouden, blijft het proces makkelijk en gelijkvormig. De gemeente Amsterdam gebruikt hierdoor dezelfde kanalen voor haar BOA’s als voor de burger. Bring your own device, en maak gebruik van het beste dat de markt te bieden heeft.

Cloud-based

Verbeterdebuurt is een cloud-applicatie. Dat betekent dat je zonder extra ICT-beheer toch altijd met de nieuwste functionaliteiten kan werken. Omdat je als klant inspraak krijgt op de doorontwikkeling en innovatie met elkaar deelt, blijf je ook altijd voorop lopen.

Open

Verbeterdebuurt helpt je om meldingen openbare ruimte en behandeldata online te zetten, maar stimuleert ook het gebruik door derden. Dat doet zij op de kaart op https://www.verbeterdebuurt.nl en via haar API voor gebruik door derden. Deze data wordt onder andere gebruikt door Liander, Het ondernemersdossier van het ministerie van Economische Zaken, maar ook door leveranciers als PerfectView en iASSET.

De belangrijkste voordelen

  • Online meldpunt op web, app en social
  • Tot 80% digitaal!
  • Hoge kwaliteit van meldingen
  • Aansluiting bij een actieve community
  • Geen beheer, maar wel support
  • Altijd up-to-date
  • Moeiteloos publiceren naar Open data
  • Turn key koppelingen met derden
  • Koppelen via StuF

Hoe word je een succesvolle digitale overheid? Lees het hier!